Make your own free website on Tripod.com

XI. Tavaszi Vérteskozma Fesztivál - 1999. május 22-30.


41. Kicseszett hosszú pinceásó és középkori szilárd bor megtaláló és attól pillanatok alatt disznó módon berúgó és pinceásást másnapra halasztó fesztivál


A Projekt első, vázlatos tervei bányaipari szakértők bevonásával elkészültek. Bár a fesztiválpont célját mindenki helyesli, három apróbb problémát azért nem felejtenek el felvetni. Ezek a következők:
1. Kétméternyi, igen szerényen méretezett pincealagút (ún. gádor) kiásása 3 köbméternyi (azaz hozzávetőlegesen egy teherautónyi) földet tesz fölöslegessé eredeti helyén, viszont valahol a közelben pont ennyivel nő a földállomány.
2. Két ember egynapi földkitermelése - figyelembe véve bizonyos, a végtermék elhelyezéséhez kapcsolódó problémákat is - mintegy 1 köbmétert tesz ki. Két fesztiválozó egynapi földkitermelése ennél várhatóan lényegesen csekélyebb.
3. Indításnál egy kicsit falazni se lenne hülyeség, nem is beszélve a talajszerkezeti átmeneteknél leginkább meglévő beszakadásveszélyről.

Fenti felvetések persze nem jelentik azt, hogy meghátrálnánk. Sőt, megkettőzött erővel fogjuk felállítani a helyszínen azt a bizottságot, amelyik folyamatos ülésezésével és a témában szervezett kerekasztalbeszélgetéseivel (lásd még 47. Vérteskozma Konferencia és Workshop) majd mindenkit a kétségbeesésbe és esztelen pinceellenes áskálódásba kerget.


[.] Vissza a programoldalra